17/7/07

Uso de la fuerza

He estado practicando con Kenji, mi compañero de apartamento, el japonés y el karate. Los que me conocéis sabéis perfectamente de mi deplorable estado físico, por lo que sólo se hicieron clases teóricas. El amigo nipón es campeón de karate en su provincia y se ha enfrentado, entre otros, al campeón del mundo: "Muy difisil! Muy fuelte!!".

Admirando las posibilidades de las artes marciales, más allá de Dragon Ball, uno se pregunta sobre el uso de la fuerza y la violencia. Y como ya sabéis que todo está escrito, el poeta salvadoreño Roque Dalton nos ilustra:

Fuerzas Armadas








Siempre vieron al pueblo como un montón de espaldas que corrían para allá, y entre el pueblo y el ojo la mira de la pistola o el fusil.
Un día ellos también fueron pueblo, pero con la excusa del hambre y el desempleo aceptaron una arma, un garrote y un sueldo mensual para defender a los hambreaderos.

¿Si es verdad que es fuerza, porqué necesita estar armada? ¿O es que su única fuerza es estar armada?

R. Dalton

7 comentaris:

Marcos ha dit...

Be water my friend... Veig que l'entrenament intens que féies al frontó Colom era una tapadera, perquè no t'ha servit de res.

Raül Calàbria ha dit...

una cosa va amb l'altra, saps que al Colom anava a llançar sabons per terra...

Jusephus ha dit...

Preocupant record.

L'últim versicle (en negreta) també és del poeta, o és d'en Calabrese?

Raül Calàbria ha dit...

poeta, poeta...

Lluc Salellas i Vilar ha dit...

increïble i admirable:

més enllà que facis esport,...els versos m'han commogut i és que després de veure un judici a un mosso per malversació de fons,...només em queda assegurar que realment, la gana i la cobdícia mouen muntanyes i et poden fer dur armes,....

per cert,...forces de seguretat no ho acostumen a ser.

apa reflexió de l'incendiari al canto,....

veig que són dos quarts de tres de la matinada a Sant Salvador,...bona nit, doncs

Marcos ha dit...

Parlant d'armes, recomano la peli que m'ha deixat el meu jefe d'El Punt: "El señor de la Guerra". Hi surt en Nicolas Cage, és del rollete comercial, però les qüestions que s'hi plantegen són molt interessants. La conjura de los necios està pillat a totes les biblios, i tot i que me l'he baixat d'internet, prefereixo esperarme a que estigui disponible.

Raül Calàbria ha dit...

home! Visca el Paper!! Visca les edicions físiques i no cibernètiques dels llibres...
Fas bé d'esperar, perquè sino et deixaras la vista llegint...

El que encara no he entès és aquest sobrenom... Ernest Estany?? d'on surt?