19/4/07

Fins passades les eleccions

És estranya aquesta mania dels polítics de prendre’ns, als electors, per estúpids. L’últim episodi: el projecte del 4t Cinturó viari. El conseller de Polítiques Territorials i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, ha encarregat un “estudi de viabilitat” del tram entre Sabadell i La Roca. I els seus socis de govern estan emprenyadíssims. Resulta que els dirigents d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) estan molt indignats perquè diuen que no han estat informats d’aquest encàrrec.

Malgrat tot, es queden aquí, no opinen. No diuen si el 4t Cinturó s’ha de fer o no, si cal fomentar el diàleg o si nyaps o si cols. Res. L’única cosa que han dit és que s’ha de posposar qualsevol moviment fins passades les eleccions (sic). I es queden tan tranquils.

No sé si es pensen que ens llepem el dit. Fins ara ICV-EUiA s’havia oposat frontalment a aquest projecte, bàsicament perquè havia de fer costat a la seva clientela, que acostuma a ser ecologista (malgrat que aquest partit no sigui ni eco ni lògic). Els d’ERC, més o menys igual. També s’han vist en la tessitura de respondre als col·lectius xirucaires que tenen per bon costum votar-los i, a la vegada, defensar el territori. Però ara no. Ni un ni l’altre han dit ni mu sobre el projecte.

L’únic que els importa són les eleccions. Així que escombren tota la polseguera i l’amaguen sota l’estora, amb la ridícula il·lusió que els que formem el ramat d’electors no ho tinguem en compte.

Mal favor fan a la democràcia si amaguen les cartes de joc, si no ens diuen què és el que projecten fer amb el nostre país. Amb quina poca vergonya ens demanen que anem a votar si, quan apareix la oportunitat de dir si arrasaran o no amb el territori, amaguen el cap sota terra? Després, aquesta colla d’estrussos, s’estranyen que els del ramat no anem a votar.

3 comentaris:

un miserable ha dit...

Al final, com sempre, acordaran una solució "intermèdia": faran una carretera de dos carrils i mig tot ple de semàfors perquè passin els senglars.

I com diu l'autor del blog, que casualment és aquí al costat, li posaran un nom bonic tipus "Rambla del Vallès", "Cinyell Metropolità" o Eix Montserrat-Montseny".

Anònim ha dit...

És estranya aquesta mania per la totxana... Es a dir, he passat per unes quantes ciutats espanyoles aquesta Setmana Santa i es podia comprovar que arribaven les eleccions perquè als centres hi sortien obres com si fossin bolets. Però quan hi ha una dissensió entre aquests tres i poden emprenyar algun elector... resulta que hem d'esperar per saber que passarà! Sort que uns són com són i els altres son ecologistes de debó!

Jusephus ha dit...

Confiar en l'espècie humana és d'ingenus.
Confiar en l'espècie política és d'imbècils.